Ηλεκτρονική Έκδοση

Συσκέψεις Χαρδούβελη εν όψει τρόικας

Τελευταία ενημέρωση:

Τα ανοιχτά μέτωπα που θα συζητηθούν με την τρόικα από την ερχόμενη Τρίτη βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με υπουργούς την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο κ. Χαρδούβελης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (εργασιακά, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία) την Κυριακή στις 19.30. 
 
Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να συζητήσει την προσεχή Πέμπτη με τους εκπροσώπους των δανειστών για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και το θέμα των ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. 
 
Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις από τις 11 το πρωί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν.Δένδια, Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ενώ το τελευταίο ραντεβού έχει προγραμματιστεί στις 17.30 με τον υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη.
 
Στην συνάντηση Χαρδούβελη -Δένδια θα εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων, το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020, αλλά και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις Α.Ε. και του Πτωχευτικού Κώδικα.
 
Πάντως, οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν διαπραγματεύονται τη χαλάρωση του μνημονίου, ενώ τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα δοθεί έμφαση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργείο Οικονομικών
Για το ίδιο θέμα
Πρώτο πιάτο, οι ομαδικές απολύσεις