Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόταση Λαφαζάνη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα «μια μεγάλη πρωτοβουλία αγώνα για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου τουλάχιστον μέρους του χρέους». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ότι δεν έθεσε το θέμα στη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

«Ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι ο Α. Σαμαράς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να θέσει στην Α. Μέρκελ ούτε το θέμα του κατοχικού δανείου», σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο «Χωνί της Κυριακής». Υπογράμμισε ότι «οι δανειστές απαιτούν από την Ελλάδα και το τελευταίο ευρώ και εμείς δεν τολμούμε να ζητήσουμε αναγνωρισμένα χρέη προς την πατρίδα μας ύψους δεκάδων δισ. ευρώ».
 
«Η Ελλάδα χρειάζεται να αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία αγώνα για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου, τουλάχιστον, μέρους του χρέους. Το δημόσιο χρέος πνίγει την Ελλάδα, όπως και η ιδιωτική υπερχρέωση έχει οδηγήσει σε ουσιαστική πτώχευση τα ελληνικά νοικοκυριά. Το υπέρογκο δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής του» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
δημόσιο χρέος
ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Der Spiegel: «Καλές προοπτικές» για το ελληνικό χρέος