Ηλεκτρονική Έκδοση

Γερμανία: Χαμηλότερη ανάπτυξη από την προβλεπόμενη

Η Γερμανία μπορεί να καταγράψει χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ της από το 1,8% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση Μέρκελ για το 2014, όμως θα παραμείνει σε καλή φόρμα σε σχέση με τους εταίρους της στην Ε.Ε, δήλωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

O αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (φωτ:EPA/HANNIBAL HANSCHKE) O αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (φωτ:EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε ότι η ουκρανική κρίση βαραίνει στο επενδυτικό κλίμα, και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που έχουν άμεσους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία.
 
«Μπορεί στο τέλος τα νούμερα της μεγέθυνσης να είναι λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις μας για 1,8%», δήλωσε ο Ζ. Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία Deutschlandfunk.
 
«Ωστόσο η Γερμανία θα διατηρήσει, σε σύγκριση με την Ευρώπη, μια πολύ καλή οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η αγορά εργασίας είναι «εύρωστη».
 
Τον Απρίλιο, η γερμανική κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι το 2014 το ΑΕΠ θα καταγράψει αύξηση 1,8%, όμως η πρώτη οικονομία στην Ευρώπη κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο υποχώρηση του ΑΕΠ της κατά 0,2%, που αποδίδεται στις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
 
Το βαρόμετρο Ifo του ηθικού των γερμανών επιχειρηματιών κατέγραψε νέα υποχώρηση τον Σεπτέμβριο, για πέμπτη φορά στη σειρά, για να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2013.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία