Ηλεκτρονική Έκδοση

ΞΑΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τρέχουν γύρω από την ουρά τους

Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη με υπουργούς

Τελευταία ενημέρωση:

Γύρω από την ουρά της τρέχει η κυβέρνηση σε διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη με τους υπουργούς, που χειρίζονται ζητήματα που Μνημονίου και τα ανοικτά μέτωπα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα την Τρίτη. Συνάντηση, περίπου μιας ώρας, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης, που αρχίζει αύριο, με την τρόικα. Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

Προς το παρόν ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπ. Οικονομικών Προς το παρόν ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπ. Οικονομικών Το απόγευμα, ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να περάσει και πάλι την πόρτα του Μεγαρου Μαξίμου, μετά τις διαδοχικές συσκέψεις που θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας με υπουργούς που χειρίζονται ζητήματα που βρίσκονται στο Μνημόνιο.

Eγινε χθες Κυριακή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (εργασιακά, ασφαλιστικό, ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία) ενώ σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών συναντιέται με τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν.Δένδια στις 11 π. και θα ακολουθήσουν: Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και ο κύκλος των συναντήσεων κλείνει στις 17:30 με τον υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη.

Στην συνάντησή των κ. Χαρδούβελη -Δένδια πρόκειται να εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων , το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020, καθώς επίσης και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, μεταξύ του οποίου περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις ΑΕ και του Πτωχευτικού Κώδικα.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, να πείσει την κοινή γνώμη ότι φτάνει το τέλος του Μνημονίου και της τρόικας, οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας επιστρέφουν την Τρίτη στην Αθήνα, με άγριες διαθέσεις. Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση αναζήτησε αρκετές αφορμές, ώστε να καταφέρει να δείξει στο εσωτερικό της χώρας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ώστε να μην θεωρείται απαραίτητη η παρουσία αλλά και ως εκ τούτου η επιτροπεία της τρόικας στην Ελλάδα.

13 σημεία αιχμής που οι δανειστές είναι ανυποχώρητοι και αφήνουν την συγκυβέρνηση «αβοήθητη» σε κρίσιμη περίοδο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Κυβέρνηση
Τρόικα
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Πέμπτη και φαρμακερή αξιολόγηση από την τρόικα την Τρίτη