Ηλεκτρονική Έκδοση

Πιέσεις των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Ερντογάν-Σαμαράς αγκαζέ στη «συμμαχία των προθύμων»

Η Τουρκία αποφασίζει αυτή την εβδομάδα τις διευκολύνσεις

Η Τουρκία δε μπορεί να παραμείνει εκτός του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου θα αποφασίσει την εβδομάδα αυτή τον τρόπο εμπλοκής της, αγκαζέ με την ελληνική κυβέρνηση που ήδη παρέχει τις... απαραίτητες διευκολύνσεις με αιχμή τη βάση της Σούδας.

Εδώ και πολλούς μήνες, η προσεκτική στάση της Τουρκίας έναντι του Ισλαμικού Κράτους είχε απογοητεύσει τις χώρες της Δύσης, όμως το πρόσφατο ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα.

«Θα διεξάγουμε συζητήσεις με τους εμπλεκόμενες αρχές αυτήν την εβδομάδα. Θα βρεθούμε εκεί όπου πρέπει να βρισκόμαστε. Δε μπορούμε να παραμείνουμε εκτός όλου αυτού» υπογράμμισε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι μια χερσαία επέμβαση θα μπορούσε να καταστεί απαραίτητη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι μια στρατιωτική δράση θα είναι αρκετή προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος και ότι μακροπρόθεσμες λύσεις πρέπει να βρεθούν οι οποίες θα διευθετούν τα πολιτικά προβλήματα της Συρίας και του Ιράκ.

«Το να στέλνουμε βόμβες δε μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Πολεμικές επιχειρήσεις
Ισλαμικό Κράτος
Ιράκ
ΗΠΑ