Έντυπη Έκδοση

Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή από την Π.Ε. της Ν.Δ., ψυχρή χειραψία με Σαμαρά

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και η ψυχρή, κατά ορισμένες ερμηνείες, χειραψία που αντήλλαξε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν τα δύο παραλειπόμενα που συζητήθηκαν περισσότερο στο περιθώριο μίας συνεδρίασης που εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις.

Πρόσωπα που θα μπορούσαν να ανάψουν σπίθες τελικά δεν εμφανίστηκαν και το στίγμα των περισσότερων τοποθετήσεων έκλινε περισσότερο προς το κέντρο, με μόνες ίσως πιο σκληρές δεξιές νότες την επίκληση της φράσης του Κωστή Στεφανόπουλου περί συντηρητισμού από τον κ. Σαμαρά και τις «θρησκευτικές» αναφορές του ίδιου. Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Πέτρος Μολυβιάτης αναφέρθηκε στην ιδεολογία της παράταξης, την οποία όρισε ως το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό (όπως είχε προσδιοριστεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή).

Το έτερο ιστορικό στέλεχος Γιάννης Βαρβιτσιώτης δήλωσε τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά και μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Η αιχμή όμως που άφησε αναφερόμενος στη «στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας «και εμείς όταν εφαρμόσαμε αυτή την τακτική την πληρώσαμε ακριβά», συζητήθηκε.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε χαιρετισμό από τις Βρυξέλλες όπου συνεχίζει τις ακροάσεις εν όψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων του στην Κομισιόν, καλώντας τους «Ελληνες πολίτες πέρα και πάνω από τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές» να «ακολουθήσουν μαζί μας το δρόμο της εθνικής ενότητας και της εθνικής συνεννόησης». Ως το κόμμα που καλύπτει «όλο το φάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κέντρο» όρισε τη Ν.Δ. ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δεν πήγε στη συνεδρίαση της Χαλκιδικής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Κύριο θέμα
«Δεν έχω κουραστεί ακόμη»