Έντυπη Έκδοση

Ποτέ μη λες ποτέ, κύριε Κλούνεϊ

Ο Αμερικανός ηθοποιός που είχε ορκιστεί ότι η μέρα του γάμου του δεν θα έρθει ποτέ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ παντρεύτηκε το Σάββατο το βράδυ την Αμαλ Αλαμουντίν, Βρετανίδα δικηγόρο λιβανικής καταγωγής, εξειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με μία ανεπίσημη τελετή στη Βενετία, η οποία ωστόσο θα επικυρωθεί σήμερα με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της πόλης. Και τις δύο τελετές έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, κριτικός κινηματογράφου και στενός φίλος του ζευγαριού, Βάλτερ Βελτρόνι, ενώ κουμπάρος είναι ο επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο Ραντ Γκέρμπερ, σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ.

Η τελετή έλαβε χώρα σε ένα παλάτι της πόλης των δόγηδων -πιθανώς στο μέγαρο Papadopoli, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο- ηλικίας 450 ετών, ενώ ακολούθησε δεξίωση με πολλούς επιφανείς καλεσμένους. Ανάμεσά τους, ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον με τη σύζυγό του, ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο και η Αννα Γουίντουρ από το περιοδικό «US Vogue». Ο εορτασμός συνεχίστηκε με ένα πρόγευμα που παρέθεσε το ζευγάρι στο ξενοδοχείο «Τσιπριάνι» στη Βενετία.

Ο πατέρας της Αμαλ Αλαμουντίν, Ραμζί Αλαμουντίν, χαρακτήρισε το γάμο «ένα πολύ καλό νέο ανάμεσα στα άσχημα», αναφερόμενος στις βιαιότητες που αντιμετωπίζει ο Λίβανος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, λόγω της σύρραξης στη γειτονική Συρία.

Η Αμαλ Αλαμουντίν γεννήθηκε στη Βηρυτό πριν από 36 χρόνια, κατά τη διάρκεια του 15ετούς εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου (1975-1990), και εγκατέλειψε τη χώρα σε ηλικία τριών, για να εγκατασταθεί στη Βρετανία με την οικογένειά της. Εχει εργαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ενώ ανάμεσα στους επιφανείς πελάτες της είναι και η πρώην Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο. Ε. ΣΦΑΕΛΟΥ

(ΠΗΓΕΣ: AFP, DAILY MAIL, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος
Ματιές στον κόσμο