Έντυπη Έκδοση

Αποζημίωση διεκδικεί ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει για να διεκδικήσει αποζημίωση ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στις 17 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, αλλά η μήνυση, σύμφωνα με το δικηγόρο του, θα κατατεθεί εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας». Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γκραντ συνεχίζει τη θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ λόγω του τραυματισμού του.

Οπως αναφέρθηκε τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η Αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Τουρισμός