Έντυπη Έκδοση

Αθληση; Τι είναι αυτό;

Στην Ελλάδα 79% απαντούν ότι δεν αθλούνται ποτέ ή λιγότερο από μία φορά το μήνα, ενώ μόλις το 3% αθλείται τακτικά. Κατέχουμε το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων (67%) που δηλώνουν ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με κάποιο άθλημα! (Ευρωβαρόμετρο 2013).

Με στόχο να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ξεκινά σήμερα η εβδομάδα κίνησης (Move), που θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου 2014. Είναι μια εκδήλωση που θα ενώσει όλη την Ευρώπη για να γιορτάσει και να προωθήσει τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση, αναπόσπαστο μέρος της Εκστρατείας NowWeMove (2012-2020) για την προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης, της φυσικής άσκησης και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

Σε όλη την Ευρώπη, πάνω από 1.500 διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πάνω 2.500 εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της καθημερινής κίνησης και της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα γυμναστικής για τα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα, πεζοπορία και γιόγκα στη Λήμνο, ανοιχτά γυμναστήρια για χορό στη Λαμία, στην Κοζάνη γονείς και παιδιά μαζί θα περπατήσουν μέχρι τον Αγιο Θωμά και ποδηλατοβόλτα για όλους τους φίλους του ποδηλάτου έως τον Αργιλο. Στη Χαλκίδα βραδινή ποδηλατοβόλτα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται μαθήματα ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους και δωρεάν διάθεση ποδηλάτων. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τις δυνατότητες, μπαλέτο, γυμναστική, μουσικοκινητική και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, χορός, τρέξιμο, κωπηλασία, περπάτημα κ.ά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Παιδεία
Εκδηλώσεις
Αθλητισμός