Έντυπη Έκδοση

«Παναγία μου, τώρα αναλαμβάνεις εσύ»

Τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, μόνος πρώτος στη βαθμολογία, 13 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά, ίσως το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ από τη «χρυσή ομάδα» του Κούδα και του Σαράφη, της οποίας ήταν και ο ίδιος μέλος. Ο Αγγελος Αναστασιάδης αφήνει στα χέρια της Παναγίας τη μοίρα του ΠΑΟΚ και απεκδύεται τη δική του συμβολή σ' αυτό το «θαύμα» που παρουσιάζει από την αρχή της χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Εχω δώσει την ομάδα στην Παναγία από την αρχή της χρονιάς, το έχω πει. Παναγία μου, τώρα αναλαμβάνεις εσύ, λέω. Και μπορεί κάποιοι να κοροϊδεύετε και να λέτε διάφορα, αλλά έτσι είναι για εμάς. Ο,τι δίνεις παίρνεις. Και μερικές φορές λέω ότι μας δίνει πολύ περισσότερα απ' όσα αξίζουμε. Είκοσι μέρες να παίζαμε, π.χ., με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν κερδίζαμε. Γιατί εκείνα τα παιδιά, της Καλαμαριάς, το άξιζαν. Η Παναγία τούς το έδωσε. Τώρα αυτά τα πανηγύρια είναι για τους φιλάθλους, είναι για τον κόσμο, για να χαίρονται. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Να βγουν απ' το γήπεδο, να κάνουν την πλάκα τους, να μιλήσουν για τον αγώνα, για τα γκολ. Εμείς όμως σκυμμένο το κεφάλι και συνεχίζουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία», τόνισε ο 61χρονος προπονητής, που πλέον έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους για τη δουλειά που κάνει στο Δικέφαλο.

Ρωτήθηκε, φυσικά, για τον Ολυμπιακό και την πρόκληση που έχει ο ΠΑΟΚ ενώπιόν του την Κυριακή. «Θα είναι λάθος αν πιστέψουμε ότι υπάρχει αυτός ο αγώνας πρώτα. Δεν υπάρχει. Μόνο ο αγώνας της Ευρώπης (σ.σ. με την Γκινγκάμπ) υπάρχει και πρέπει να υπάρχει για εμάς. Κανείς άλλος». Ομως μετά είπε για το στόχο του ΠΑΟΚ: «Πρωτάθλημα δεν παίρνουμε τώρα. Το πρωτάθλημα είναι τον Μάιο. Εχω πει ότι τότε θέλουμε να είμαστε καλά, όχι τώρα. Αυτός είναι ο στόχος, να είμαστε τότε εκεί που πρέπει. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Μόνο το επόμενο παιχνίδι». Μήνυμα εστάλη, αλλά η Θεσσαλονίκη από χθες ζει ήδη σε παραζάλη πρωταθλήματος. Μήνα Σεπτέμβριο. Κ. Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Προπονητές/Μάνατζερ
ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο