Έντυπη Έκδοση

Παγκόσμιο στον Μαραθώνιο απ' τον Κιμέτο

Ηευνοϊκή για τους μαραθωνοδρόμους διαδρομή του Βερολίνου έκανε και πάλι το θαύμα της. Ενας ψηλόλιγνος Κενυάτης, ονόματι Ντένις Κιμέτο, έσπασε το φράγμα των 2:03.00 και έγραψε το όνομά του στη λίστα με τα παγκόσμια ρεκόρ, συντρίβοντας τις επιδόσεις των προκατόχων του.

Στο Βερολίνο είχε γίνει και το προηγούμενο ρεκόρ, 2:03.23, από τον Ουίλσον Κίπσανγκ στον περυσινό Μαραθώνιο της πόλης, καθώς και άλλα 8 στο παρελθόν. Ο Κιμέτο σταμάτησε το χρονόμετρο σε 2:02.57 και άφησε 16 δευτερόλεπτα πίσω τον Εμάνιουελ Μουτάι, που νίκησε και αυτός το παλιό ορόσημο (2:03.13). Ο αγώνας έγινε σε ιδανική για δρόμο αντοχής θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου, με στεγνό καιρό.

«Αισθάνομαι καλά, διότι κέρδισα μία πολύ δύσκολη κούρσα», είπε ο ρέκορντμαν μόλις πέρασε την Πύλη του Βραδεμβούργου. «Στα τελευταία χιλιόμετρα είχα περίσσευμα δυνάμεων και αποφάσισα να κυνηγήσω το ρεκόρ». Ο 30χρονος Αφρικανός θα επιβραβευτεί με επιταγή 120 χιλιάδων ευρώ.

Ο Αιθίοπας Αμπέρα Κούμα τερμάτισε 3ος με 2:05.56, ενώ μία συμπατριώτισσά του, η Τίρφε Τσεγκάγιε Μπεγιένε, κέρδισε τον αγώνα των γυναικών σε 2:20.18. Ετρεξαν περίπου 40.000 δρομείς από 130 χώρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητικό ρεπορτάζ
Αθλητισμός