Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Ο Γιώργος Νταλάρας, η Dulce Pontes και η Noa θα συμπράξουν σε μια συναυλία στο Ηρώδειο, με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, ρεμπέτικα, φλαμένκο, μπαλάντες έως και μπλουζ.

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ηρώδειο Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ηρώδειο * Οι Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Οδυσσέας Τσάκαλος θα βρεθούν στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης για μια συναυλία στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δάφνη-Υμηττός Πολιτισμός 2014». Μαζί τους επί σκηνής, ο Κώστας Μιχαλούς στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Κώστας Γιαννίρης στο μπάσο.

* Η Ανδρονίκη Μαντζούκη θα εμφανιστεί στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη (Διογένους 1-3, Πλάκα, Αθήνα) για μια βραδιά αφιερωμένη στα σμυρναίικα τραγούδια με θέμα τα διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας. Το κοινό θα απολαύσει τραγούδια τεσσάρων γνωστών συνθετών της Σμύρνης, των Παναγιώτη Τούντα, Βαγγέλη Παπάζογλου, Κώστα Καρίπη και Κώστα Σκαρβέλη. Την Ανδρονίκη θα πλαισιώσουν μουσικά η Κωσταντία Δούκα, ο Νίκος Μήλας και ο Βασίλης Κανελλόπουλος.

* Ο Γιώργος Μπιλάλης και το ψαλτικό Σύνολο ROMEIKO θα παρουσιάσουν στις 20.30 το νέο τους διπλό δίσκο «Τα τυπικά» στον Παρνασσό (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βιβλίο

* Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν στις 19.30 το βιβλίο των Γιώργου Καραμπελιά & Δημήτρη Λιβιεράτου, με τίτλο «Ιούλης '65, η έκρηξη», στο χώρο πολιτικής και πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» (Ξενοφώντος 4, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα). Γ ια το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας και πρόεδρος ΕΜΙΑΝ Θανάσης Καλαφάτης, ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο ιστορικός Δημήτρης Λιβιεράτος, ο συναγωνιστής του Σωτήρη Πέτρουλα Μάκης Παπούλιας και ο εκδότης Γιώργος Χατζόπουλος. Θα προηγηθεί προβολή ντοκιμαντέρ.

* Οι εκδόσεις Ολκός παρουσιάζουν την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά με τίτλο «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» στις 19.00, στο Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13, Αθήνα). Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Αστραπέλλου και Νίκος Κουρμουλής, ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας Β. Προβιάς.

Χορός

* Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και η ομάδα Klockworks παρουσιάζουν το έργο Stations στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων στις 21.00 (Σφαγεία, Θεσσαλονίκη). Μια παράσταση «για έναν χορευτή και έναν μουσικό», όπου ο χορός, η μουσική και το εικαστικό κομμάτι αποτελούν ισοδύναμα συστατικά. Αφετηρία είναι η εικόνα και προϋπόθεση για τη σύνθεση η αυστηρή γεωμετρία.

Θέατρο

* Το έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης» ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα Attactoi, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, στις 21.30, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα). Μια παρέα φοιτητών της Ιατρικής δοκιμάζει τα όριά της φλερτάροντας με την καταστροφή. Απελπισμένοι, απόλυτα διαψευσμένοι μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μπερδεμένοι ηθικά και ιδεολογικά, παγιδεύονται σε παιχνίδια ασύδοτα και αμείλικτα, θεωρώντας τη νιότη τους αρρώστια που πρέπει να αφανιστεί.

* Η παράσταση Tarantella Rituale ανεβαίνει για προτελευταία ημέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7, Ν. Κόσμος). Η παράσταση αφηγείται με έναν ονειρικό, δραματικό και ταυτόχρονα ειρωνικό τρόπο, το τελετουργικό ίασης μιας γυναίκας «ταραντολάτα». Ερμηνεύουν: Gianni Bruschi, Eleonora Ciampelli, Leonardo Lambruschini, Lourdes McGehee, Sam McGehee, Melanie Neu, Ρένια Πουρνάρα, Caterina Testi και συμμετέχει η Ashai Lombardo Arop.

Παιδικές εκδηλώσεις

* Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει από σήμερα τις πόρτες του για τους μικρούς φίλους με εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για το σχολικό/ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 που θα διαρκέσουν όλη τη σχολική περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στο www.technopolis-athens.com.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις