Έντυπη Έκδοση

Ενα βακχικό βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας

Λίγα βήματα από την «Πολιτεία», στην περατζάδα των δικηγόρων και των φοιτητών της Νομικής, αλλά σίγουρα στην καρδιά του ελληνικού βιβλίου (η «Νεφέλη», ο «Λιβάνης», ο «Σάκκουλας», το «Μελάνι» βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής), τρεις νέοι άνθρωποι, ο Στράτος Προύσαλης, ο Νίκος Μπίνος και ο Νέστορας Πουλάκος, «τόλμησαν» να ανοίξουν ένα παραδοσιακό εντευκτήριο σε ψηφιακή βάση: οι εκδόσεις/περιοδικό/ράδιο Vakxikon.gr, έπειτα από σχεδόν επτά χρόνια ψηφιακής «μετάδοσης», έκαναν το πρώτο μεγάλο «αναλογικό» βήμα.

Στην Ασκληπιού 17, στη συμβολή με τη Σόλωνος, ο βιβλιόφιλος, ο παραδοσιακός αναγνώστης, ο «εραστής» του e-book και οι συγγραφείς και ποιητές της λογοτεχνικής κοινότητας θα δουν να «παντρεύονται» το τυπωμένο χαρτί με το ψηφιακό βιβλίο την ίδια στιγμή. Εν μέσω εργασιών για την κυκλοφορία του επόμενου τεύχους του 3μηναίου λογοτεχνικού περιοδικού «Βακχικόν» (μπορείτε να διαβάσετε τα πρώτα 27 τεύχη του στο www.vakxikon.gr) αλλά και των εκδόσεων που ετοιμάζονται κάθε μήνα (λογοτεχνία, ποίηση, δοκίμιο, θέατρο, παιδικό βιβλίο, βιβλίο τέχνης), οι έντυπες εκδόσεις προσφέρονται στο κοινό με μια γενναία έκπτωση, και οι αντίστοιχες ψηφιακές σε τιμές γνωριμίας, αφού πρώτα τις δοκιμάσετε!

Στο μέσο του εντευκτηρίου/βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Vakxikon.gr υπάρχει τοποθετημένο ένα tablet, στο οποίο μπορείτε να «ξεφυλλίσετε» ένα e-book των εκδόσεων για να αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε με την κάρτα σας από τα συνεργαζόμενα e-shops. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και ο πειρασμός και η μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού. Διαλέγετε και παίρνετε, με άλλα λόγια.

Κι ενώ εξακολουθεί η «βόλτα» στο μικρό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων, από τα ηχεία παίζει ζωντανά το web radio που βρίσκεται εγκατεστημένο εκεί, είτε αφορά playlists είτε εκπομπές ραδιοφωνικών παραγωγών.

Μέσα σε αυτό το ιδιόμορφο σύμπαν, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι σηματοδοτεί τη νέα εποχή στο χώρο του βιβλίου, συναντάμε από κλασικές νουβέλες του σπουδαίου Ισπανού μυθιστοριογράφου Μιγέλ ντε Ουναμούνο μέχρι τα 99 μικρά αποφθέγματα του δημοσιογράφου Γιώργου Δουατζή, κι από την ανθολογία ερωτικής ποίησης «Δύστηνος έγκειμαι πόθω», που έχει μεταφράσει και επιμεληθεί ο Γιώργος Μπλάνας, μέχρι το αλτρουιστικό παραμύθι για παιδιά 3-5 ετών «Νηρίς-Νηρίς» της Πελαγίας Μπότση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλιοπωλεία