Έντυπη Έκδοση

Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Του κόσμου τα βιβλία... του κόσμου τα παραμύθια», που θα διεξαχθεί 3-5 Οκτωβρίου, σηματοδοτεί ουσιαστικά την πρώτη διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού μετά την απορρόφηση του ΕΚΕΒΙ.

Συνολικά 16 εκδότες παιδικών και εφηβικών βιβλίων, 40 συγγραφείς, 6 εικονογράφοι και 9 καλλιτέχνες (μουσικοπαιδαγωγοί, ηθοποιοί, αφηγητές, κουκλοπαίκτες κ.ά.) θα δώσουν το «παρών» στην τριήμερη γιορτή για το παιδί και τη γνωριμία του με το βιβλίο λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην Επαυλη Μποδοσάκη (Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό).

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο και τον πλούτο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από ένα πρόγραμμα 40 εκδηλώσεων: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια κ.ά.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ (την ερχόμενη Παρασκευή) είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής.

Ακόμη, ενδιαφέρουσες είναι οι συνεργασίες: με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μέλη του οποίου οργανώνουν δρώμενα για παιδιά με αφορμή το υπό έκδοση συλλογικό βιβλίο του Κύκλου με γενικό τίτλο «Το γέλιο κάνει καλό και στο σχολείο!» στο οποίο συμμετείχαν 88 «ζευγάρια» συγγραφέων και εικονογράφων. Με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών Ομάδα «Μύθος», που παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Αίσωπο οργανώνοντας δύο ιδιαίτερες παραστάσεις αφήγησης («Αισώπου ήχοι», «Ο Αίσωπος στον κόσμο της φυσικής»). Τέλος, με την Ομάδα Τέχνης Νεύμα, που παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά», βραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στις δεκάδες παρουσιάσεις βιβλίων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο του Φεστιβάλ, σταχυολογούμε: το βιβλίο «Μυστήρια στην πόλη, Ολα για τη φανέλα» της Ελένης Σβορώνου (εκδόσεις Μεταίχμιο) την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 12.00, το βιβλίο «Το κρυφτό της Χαράς» της Μαριλένας Καββαδά (εκδόσεις Διάπλους), το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 17.00, και το βιβλίο «Νηρίς-Νηρίς η γοργόνα με τη χρυσή καρδιά» της Πελαγίας Μπότση (εκδόσεις Βακχικόν) την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 13.00.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ Βιβλίου
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)
Βιβλίο
Παιδί