Έντυπη Έκδοση

Αριες υπό βροχήν

Κάτω από τον συννεφιασμένο Αττικό ουρανό ήχησαν οι άριες των μονωδών της Λυρικής Σκηνής την περασμένη Πέμπτη. Το Γαλλικό Ινστιτούτο άνοιξε την ταράτσα του για να φιλοξενήσει την υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, τη μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη και τον βαθύφωνο Δημήτρη Κασιούμη σε μια βραδιά ντυμένη από εκφραστικές φωνητικές μελωδίες και δροσερές σταγόνες φθινοπωρινής βροχής.

Καθώς η Ελένη Βουδουράκη ερμήνευε απόσπασμα από την όπερα του Καμίγ Σεν-Σανς «Σαμψών και Δαλιδά» ο κόσμος άρχισε να νιώθει τις πρώτες ψιχάλες, που ήταν η αιτία για μια μικρή διακοπή του προγράμματος.

Παρ' όλα αυτά το κοινό που βρέθηκε στην ταράτσα ήταν αποφασισμένο να απολαύσει αυτή τη μοναδική μουσική βραδιά αδιαφορώντας για τα βροχερά τερτίπια του καιρού. Ετσι, στη συνέχεια, όταν η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη ερμήνευε την άρια από τη «Λακμέ» του Λεό Ντελίμπ, οι ομπρέλες των θεατών άρχισαν να ανοίγουν η μία μετά την άλλη, δηλώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από αυτές τις εξαιρετικές μελωδίες που πλανιόντουσαν στο δροσάτο αέρα της νυχτερινής Αθήνας. Τελικά η βροχή ηττήθηκε και ο ουρανός άνοιξε όταν ο Δημήτρης Κασιούμης ερμήνευε την άρια του Ταυρομάχου από την «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ.

Η λουσμένη στο χρυσό φως Ακρόπολη στο βάθος ολοκλήρωνε το ξεχωριστό σκηνικό. Η «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, ο «Σαμψών και Δαλιδά» του Καμίγ Σεν-Σανς και οι νότες του πιάνου της Σοφίας Ταμβακοπούλου τράβηξαν την προσοχή και των κατοίκων της γύρω περιοχής, οι οποίοι απολάμβαναν αυτή τη βραδινή μουσική έκπληξη από τα μπαλκόνια τους.

Ο κόσμος κατέκλυσε την ταράτσα του Ινστιτούτου με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν απ' έξω. Το προσωπικό όμως είχε μεριμνήσει κι έτσι όσοι δεν κατάφεραν να βρουν μια θέση, παρακολούθησαν τη συναυλία από τον κήπο, στον οποίο είχε στηθεί μια μεγάλη οθόνη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνική Λυρική Σκηνή
Εκδηλώσεις
Μουσική