Έντυπη Έκδοση

«Θέλω κι άλλο Μπογδάνο, είναι σοβαρό γιατρέ;»

**Της Χριστίνας Κατσαντώνη, από το thetoc.gr

«Την ημέρα που η Σκωτία είπε όχι στην αποχώρηση από τη Βρετανία, εμφανίστηκε με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας στη γραβάτα. Το στυλιστικό, τα all star και η γραβάτα είναι ένας λόγος που σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Τα υπόλοιπα είναι ακόμα καλύτερα.

Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στην τηλεόραση, τους παραβιάζει όλους. Κουνιέται, ξύνεται, δαγκώνει διαρκώς τα κόκκινα χείλη του και τα μάτια του παίζουν στον περίγυρο -ενώ πιθανόν προσπαθεί να θυμηθεί ποιο τσιτάτο ταιριάζει στην περίσταση, αλλά έχει ξεχάσει ποια περίσταση.

Η ερμηνεία του μπορεί να κάνει τον Γιώργο Τράγκα να χλωμιάσει από ζήλια. Αρθρώνει με στόμφο και ένταση λέξεις, ακόμα και κύρια ονόματα -όπως π.χ. "κύ-ρι-ε Κα-τρού-γκα-λε"- που ποτέ δεν μπορούσες να φανταστείς ότι κρύβουν τόσα μυστικά -και εξακολουθείς να μην μπορείς, αλλά αφού τις λέει με τόσο στόμφο κάτι θα κρύβουν...

Το πώς τα λέει είναι το ένα κομμάτι του ταλέντου του, το τι λέει είναι ακόμα καλύτερο.

Οι ειδήσεις της ημέρας αυτομάτως αποκτούν αέρα τραγωδίας και κωμωδίας μαζί του. Είναι ποιητής και ολίγον drama queen. Αν θέλει για παράδειγμα να πει την πεζή είδηση "η Ν.Δ. ψάχνει τους ψηφοφόρους της", δεν θα το θέσει έτσι πεζά, αλλά θα πει: "Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει να βρει την ψυχή της και την επιρροή της στους ψηφοφόρους".

Είναι σεμνός και μετρημένος στις περιγραφές του και γι' αυτόν η ελληνική οικονομία δεν είναι απλώς σε κρίση, είναι "χειμαζόμενη". Είναι φειδωλός στους χαρακτηρισμούς για τους καλεσμένους του -παράδειγμα: "Θα έρθει κοντά μας ο γλωσσαμύντωρ, γλωσσοπλάστης και γλωσσοκαλλιτέχνης...". (Η γλωσσο-τέχνη υποκλίνεται).

Τα σχόλιά του είναι καίρια και γλαφυρά και πάντα κρύβουν εκπλήξεις για τους φαν, καθώς εναλλάσσονται μεταξύ λόγων διάσημων προσώπων, παροιμιών, τραγουδιών και ανεκδότων. "Είναι αυτό που λέει ο Πορτοκάλογλου, πόσο τη βρίσκω μ' αυτό το ρίσκο" σχολιάζει σε ρεπορτάζ για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κι από εκεί κάνει ένα "νοηματικό άλμα" -όπως θα έλεγε κι ο ίδιος- και στο ρεπορτάζ για την προσέλευση των φαν της lady Gaga παρατηρεί σκωπτικά: "Με λένε Γιωρίκα και οδηγώ νταλίκα, με λένε Μιχάλη και πάω στο καρναβάλι...". (Με λένε Χριστίνα και πάω στη Ραφήνα -ως καταλαβαίνετε, η έμπνευσή του είναι μεταδοτική).

Είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ποιητής και performer. Είναι η απόλυτη love to hate περίπτωση και ποθώ να τον βλέπω κάθε μέρα όλη μέρα -είναι σοβαρό, γιατρέ;»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο