Έντυπη Έκδοση

«Τους έχει κόψει κρύος ιδρώτας»

**Αρθρο από το «Ποντίκι» (25.9.2014)

«Με όπλο την τρομοκράτηση και τον φόβο, ο Σαμαράς υψώνει πάλι τη σημαία του «αριστερού κινδύνου» για την οικονομία, αλλά και την προοπτική της χώρας.

Είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Σταμάτης ξαναπήρε το πάνω χέρι στα επικοινωνιακά εκμεταλλευόμενος το φιάσκο της ΔΕΘ, όπου ο Σαμαράς ακολούθησε πιο μετριοπαθή γραμμή, και έχει αποφασίσει να υιοθετήσει το παλαιό σύνθημα του Λαλιώτη για "σκληρό ροκ". Πάνω σε αυτήν τη γραμμή θα κινηθούν και ο Σαμαράς, αλλά και όλο το στενό επιτελείο που συνεργάζεται με τον υπουργό Επικρατείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πιο ακραία εκδοχή του πλαισίου που έχει δώσει ως γραμμή το Μαξίμου κινήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση και εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αδωνις ακολούθησε πιστά τη γραμμή που είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Σαμαράς σε μια καφενειακή συζήτηση με βουλευτές του, η οποία έγινε με στόχο να διαρρεύσει και να μετρηθεί επικοινωνιακά.

Αυτό που δεν υπολόγισαν βεβαίως οι αστέρες της πολιτικής επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ότι θα προκαλούσαν την οργή τραπεζικών, οικονομικών και μιντιακών παραγόντων, οι οποίοι θα τους καταχέριαζαν αγρίως και... δημοσίως.

Ακόμη περισσότερο δεν υπολόγισαν την οργή βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι βλέπουν ότι το καράβι πηγαίνει ακυβέρνητο στα βράχια.

Οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. κρατούν στάση αναμονής, ενώ πολλοί είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τον Σαμαρά και το επιτελείο του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι περί τους 30 αρνήθηκαν να είναι παρόντες στην καφενειακού τύπου συνάντηση που διοργανώθηκε για να πει ο Σαμαράς τις... σοφίες του για "bank run".

Το Μαξίμου έχει αποφασίσει ότι η σύγκρουση θα δοθεί σε επίπεδο Σαμαρά-Τσίπρα, αν και ο πρωθυπουργός αποφεύγει να αντιπαρατεθεί μαζί του ακόμη και στη Βουλή, ώστε να μην αποκτήσει ο Τσίπρας πρωθυπουργικό προφίλ, καθώς ο πρωθυπουργός πιστεύει ακόμη ότι μπορεί να παραμυθιάσει πιο εύκολα τους πολίτες... κρυπτόμενος και με "ανταρτοπόλεμο"!

Οι σαμαροφύλακες θα δώσουν στην αναμέτρηση χαρακτήρα επιβίωσης της χώρας επιχειρώντας να συγκινήσουν τους νοικοκυραίους, τους οποίους οι ίδιοι ξεζούμισαν με φόρους και περικοπές. Ομως, εκτός από την οικονομία, το Μαξίμου θα βάλει στην ατζέντα και θέματα διακυβέρνησης. Θα "σηκώσει" το θέμα της "ανομίας" και της μη εφαρμογής νόμων που αφορούν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το μεταναστευτικό και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημόσια τάξη και γενικώς την ηρεμία των πολιτών.

Η Ν.Δ. θα χτυπήσει την "κρατικοδίαιτη λογική", ενώ αναζητά στοιχεία από συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να βαφτίσει και πάλι την πολυφωνία ως στοιχείο μπαχαλοποίησης και αδυναμίας άσκησης εξουσίας.

Η λογική που διαπνέει το σύστημα Σαμαρά, το οποίο περιμένει τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να καθορίσει την οριστική γραμμή, είναι η διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού μετώπου μέσω μιας, υποτίθεται, πολιτικής με κοινωνική δικαιοσύνη και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, την οποία θα αναδείξει με τη δημιουργία ακραίας πολιτικής πόλωσης.

Πενία τέχνας κατεργάζεται...»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο