Ηλεκτρονική Έκδοση

ΙΑΠΩΝΙΑ

Πέντε ακόμη ορειβάτες σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής

Τουλάχιστον 36 νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε

Τελευταία ενημέρωση:

Πέντε ακόμη ορειβάτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου Οντάκε της Ιαπωνίας, το οποίο εξερράγη το Σάββατο, μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK. Στο μεταξύ ανεστάλησαν οι προσπάθειες εντοπισμού των θυμάτων λόγω των φόβων για τα τοξικά αέρια στην περιοχή.

"Βρήκαμε πέντε ακόμη άτομα σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής στο βουνό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ναγκάνο όπου βρίσκεται το ηφαίστειο.

Χθες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων ατόμων--όλοι τους άνδρες--ενώ 22 ακόμη ορειβάτες πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Αρχικά, οι διασώστες ανακάλυψαν 31 άτομα "σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής κοντά στην κορυφή" (ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως από τις ιαπωνικές αρχές μέχρι να μπορέσουν οι γιατροί να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου).

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν όλα τα θύματα από την κορυφή στους πρόποδες του βουνού, παρά μόνο οι τέσσερις άνδρες, των οποίων ο θάνατος ανακοινώθηκε επισήμως.

Το ηφαίστειο εξερράγη χωρίς να υπάρχουν προειδοποιητικές ενδείξεις το μεσημέρι του Σαββάτου, εγκλωβίζοντας δεκάδες ορειβάτες, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνο και Γκίφου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ορειβασία
Ιαπωνία
Ατυχήματα/Τραυματισμοί
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα