Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσχέδιο προϋπολογισμού Δευτέρα 6/9

Πέφτει η αυλαία των θερινών τμημάτων εργασιών της Βουλής την τρέχουσα εβδομάδα προκειμένου να ακολουθήσει η έναρξη της νέας Συνόδου της Ολομέλειας. Η αυλαία της νέας Συνόδου ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 6 Οκτωβρίου οπότε και -βάσει της υποχρέωσης που απορρέει από τον Κανονισμό της Βουλής- κατατίθεται από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός (άρθρο 121 παράγραφος 2), «προσχέδιο του προϋπολογισμού του Κράτους κατατίθεται από τον αρμόδιο υπουργό για συζήτηση στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Την εβδομάδα που διανύουμε, τελευταία της λειτουργίας του Γ΄ Θερινού Τμήματος, συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα» ενώ ψηφίζεται στο σύνολό του και το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής».

Τους μήνες που πέρασαν, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των θερινών τμημάτων εργασιών της Βουλής, ψηφίστηκαν σημαντικά νομοσχέδια και διατάξεις ανάμεσα στα οποία το νομοσχέδιο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», γνωστό και ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», οι τροποποιήσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, οι διατάξεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, οι διατάξεις για την ιδιωτική πολεοδόμηση, αλλά και το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ρατσισμού όπως και διατάξεις για τις τουριστικές υποδομές. Ψηφίστηκαν εξάλλου και οι πρώτες συμβάσεις για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Από το θερινό τμήμα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία στην επιτροπή και του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών και αυτό είναι το ένα από τα νομοσχέδια που αναμένεται να συζητηθούν με τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση
Κρατικός προϋπολογισμός
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών