Ηλεκτρονική Έκδοση

«Νύχτες Πρεμιέρας»: Η ταινία «'71» απέσπασε τη Χρυσή Αθηνά

Σε μια σύντομη τελετή απονεμήθηκαν στον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας», που φέτος έσβησε 20 κεράκια. Γιατί, όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Το φεστιβάλ δεν είναι μόνο οι ταινίες, οι εκδηλώσεις και τα πάρτυ, αλλά κυρίως οι άνθρωποι του. Οι ταινίες προβλήθηκαν και θα πάρουν το δρόμο τους. Όμως οι άνθρωποι είναι αυτοί που μένουν!», σημείωσε

Λίγο αργότερα η αυλαία της φετινής επετειακής διοργάνωσης- κατά την διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν συνολικά 241 ταινίες από κάθε γωνιά του κόσμου- έπεσε, με την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μπεν Αφλεκ και η Ρόζαμουντ Πάικ.

Σε ότι αφορά το διαγωνιστικό τμήμα, η ταινία «'71» του Γιαν Ντεμάνζ είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια αφού απέσπασε την Χρυσή Αθηνά , για την «ιδιαίτερη σκηνοθετική της ματιά και την επίτευξή της να εισάγει τον θεατή στη δράση και στην κατάσταση της εποχής», την οποία απένειμε η κριτική επιτροπή που παραδοσιακά αποτελείται από νέους σπουδαστές 18 έως 24 ετών.

Η ταινία μας μεταφέρει στο Μπέλφαστ του 1971, περιγράφοντας την απεγνωσμένη προσπάθεια ενός νεαρού Βρετανού στρατιώτη (Τζακ Ο'Κονελ) να επιβιώσει μόνος του στους φλεγόμενους δρόμους μιας πόλης που μαίνεται από τις συγκρούσεις.  

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος