Ηλεκτρονική Έκδοση

Βομβάρδισαν εργοστάσιο φυσικού αερίου και αποθήκη σιτηρών στη Συρία

Στο στόχαστρο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους έπεσε το μεγαλύτερο εργοστάσιο φυσικού αερίου της Συρίας καθώς και αποθήκη σιτηρών, όπως ανακοίνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι αεροεπιδρομές έπληξαν ένα εργοστάσιο της Coneco κοντά στην Ντέιρ αλ Ζορ καθώς και ένα κοντινό δωμάτιο προσευχής, προκαλώντας τραυματισμούς στις τάξεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι διατηρούν εκεί ένα κέντρο κράτησης.

Παράλληλα όμως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ Ραμί Αμπντουλαράμαν οι επιδρομές στο Χαλέπι. Όπου βρίσκεται και η αποθήκη σιτηρών, φαίνεται ότι είχαν ως θύματα μόνο πολίτες και όχι μαχητές. "Αυτοί ήταν εργάτες στις αποθήκες. Προσφέρουν τρόφιμα στον κόσμο" είπε και πρόσθεσε ότι ο αριθμός και οι πληροφορίες ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθούν.

Μια άλλη ακτιβιστική οργάνωση, το Κέντρο Μέσων στο Χαλέπι, ανέφερε ότι η επιδρομή χτύπησε την αποθήκη και προκάλεσε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο οι δυνάμεις της συμμαχίας εξαπέλυσαν οκτώ επιδρομές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τάμπκα, στη γειτονική επαρχία Ράκα, που είχαν καταλάβει οι δυνάμεις του ΙΚ από τα στρατεύματα του καθεστώτος τον Αύγουστο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν εξάλλου χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία. Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν βετεράνους της αλ Κάιντα —τη λεγόμενη ομάδα Χορασάν—, που ετοιμάζονταν να διαπράξουν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Ισλαμικό Κράτος
Συρία
Για το ίδιο θέμα
Συρία: Ξεπερνούν τους 230 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς