Ηλεκτρονική Έκδοση

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Περί εφόδου χωρίς εισαγγελέα στο σπίτι ή την επαγγελματική έδρα οφειλέτη του Δημοσίου

Η διοικητική Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε πως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί αν η έφοδος στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο, μπορεί να διενεργείται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Η διοικητική Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξέτασε το θέμα μετά από σχετικό ερώτημα που της απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. 
 
Το ερώτημα είχε αποσταλεί μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία αρμόδια ελεγκτικά όργανα μπορούν να πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες ή σε επαγγελματική έδρα φορολογούμενων χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.
 
Η απόφαση της Ολομέλειας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ελήφθη κατά πλειοψηφία (6 - 5). Ωστόσο, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αποφάσισαν να υπάρξει τις επόμενες ημέρες γνωμοδότηση για το θέμα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, Νίκο Παντελή. Η γνωμοδότηση αυτή δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Αρειος Πάγος
Ληξιπρόθεσμες οφειλές