Ηλεκτρονική Έκδοση

Αιχμές κατά Σαμαρά

Πρόταση Τζιτζικώστα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να εκλεγεί ΠτΔ

Υπέρ της αποφυγής των εκλογών ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Τζιτζικώστας ακόμα και αν χρειαστεί να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτ. αρχείου) Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτ. αρχείου) Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 9,89, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα τόνισε την ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα», υπογραμμίζοντας ό,τι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθούν οι εκλογές.

«Η άποψή μου είναι ότι σε καμιά περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές σε αυτή τη φάση. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική σταθερότητα. Ακόμα και αν χρειάζεται να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν εννοεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην πρότασή του χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά απέφυγε να απαντήσει ευθέως αλλά τόνισε ότι επικεφαλής, προφανώς, πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και ότι «πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθούν οι εκλογές».

"Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι μέσα απ' αυτή την κρίση και να μην οδηγηθούμε σε μία πολιτική κρίση, η οποία δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα μετεξελιχθεί σε οικονομική κρίση. Η άποψή μου είναι ότι έχει την ευθύνη το πολιτικό σύστημα και βρει τον τρόπο να βρεθούν αυτοί οι 180 βουλευτές, οι οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοινής αποδοχής. Και για να γίνει αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μαζί με τη συμφωνημένη αλλαγή πολιτικής, με επικεφαλής, προφανώς, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής», είπε.

Ο περιφερειάρχης, που υπενθυμίζεται εξελέγη χωρίς το χρίσμα του Μαξίμου, άφησε αιχμές ωστόσο κατά του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας πως σήμερα η Νέα Δημοκρατία «έχει χάσει το δρόμο της και τον προσανατολισμό της».

Όπως είπε ακόμα, η σημερινή ηγεσία δεν έχει καμιά σχέση με τις αξίες που ενέπνευσε ο ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σε ερώτηση πάντως αν μπορεί το κόμμα να βρει το δρόμο του με την παρούσα ηγεσία απάντησε «δεν το ξέρω».

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στις επετειακές κομματικές εκδηλώσεις γιατί πέραν των άλλων όπως είπε «έχω αποφασίσει να μην συμμετέχω σε κομματικά όργανα γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε χρώματα».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Προεδρία της Δημοκρατίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Εκλογές
Για το ίδιο θέμα
Παπαμιμίκος: Να αφήσει τις τζάμπα μαγκιές ο Τζιτζικώστας