Ηλεκτρονική Έκδοση

Μόσχα: Δικαστική έρευνα για «γενοκτονία» ρωσόφωνων στην Ουκρανία

Την έναρξη δικαστικής έρευνας «για γενοκτονία» του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε η Ρωσία, καταγγέλλοντας ότι η χρήση βαρέων όπλων στην περιοχή έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.500 ανθρώπους.

Φωτογραφία αρχείου (AFP) Φωτογραφία αρχείου (AFP)

«Η Επιτροπή Έρευνας ξεκίνησε δικαστική έρευνα για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών που ζουν στο έδαφος των λαϊκών δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ», δύο από τα κύρια προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του θεσμού αυτού, ο Βλαντίμιρ Μαρκίν.
 
«Άγνωστοι στο εσωτερικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Εθνοφρουράς και του “Δεξιού Τομέα” έδωσαν διαταγές που είχαν στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση των ρωσόφωνων πολιτών» στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε ο Βλ. Μαρκίν.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η χρήση βαρέων όπλων και της αεροπορίας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων και την καταστροφή περισσότερων από 500 πολιτικών κτιρίων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
Ρωσία
Για το ίδιο θέμα
Τρίζει η εκεχειρία στο Ντονέτσκ
Μάλμστρομ: Δεν θα επιτραπεί στη Ρωσία να αλλάξει τη συμφωνία Ε.Ε. - Ουκρανίας