Ηλεκτρονική Έκδοση

Χαρδούβελης: «Θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί»

Η κυβέρνηση προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με την τρόικα με σοβαρότητα και μεθοδικότητα, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης το βράδυ της Δευτέρας, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό και εξέφρασε αισιοδοξία για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς «με ποιά γραμμή προσέρχεται η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση», απάντησε: «Αύριο ξεκινάει μία νέα διαπραγμάτευση. Θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί, προετοιμασμένοι και έτσι θα προχωρήσουμε. Θα πάμε πολύ καλά. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Σας επισημαίνω ότι ισχύει η πληροφόρηση που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών και από εμένα».
 
Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν την Τρίτη, στις 11.30 το πρωί, το πρώτο ραντεβού με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών. «Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης» δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
 
Πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, Ν. Δένδια, Χαρ. Αθανασίου, Κυρ. Μητσοτάκη, Γ. Μανιάτη και Μ. Βορίδη. 
 
Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Απαγόρευση απεργιών και στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα
 
Κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
 
Η τρόικα ζητεί 4 αλλαγές στο ασφαλιστικό 
 
Πέμπτη και φαρμακερή αξιολόγηση από την τρόικα την Τρίτη

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Υπουργείο Οικονομικών
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Ανοίγουν χίλιες τρύπες
Καταρρέουν ΙΚΑ - ΟΑΕΕ
Απαγόρευση απεργιών και στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα
Κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
Πέμπτη και φαρμακερή αξιολόγηση από την τρόικα την Τρίτη