Ηλεκτρονική Έκδοση

Νετανιάχου: Το Ιράν μεγαλύτερος κίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου υποστήριξε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι το ενδεχόμενο να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τον κόσμο από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου (φωτ: EPA/GALI TIBBON/POOL) Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου (φωτ: EPA/GALI TIBBON/POOL)

«Το ΙΚ πρέπει να νικηθεί», τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όμως συμπλήρωσε: «το να νικήσουμε το ΙΚ και να αφήσουμε το Ιράν (να υπάρχει) ως μια δύναμη που απέχει λίγο από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι σα να κερδίζουμε τη μάχη και να χάνουμε τον πόλεμο».
 
«Οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν πρέπει να καταστραφούν πλήρως», επεσήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της πρόσφατης «επίθεσης γοητείας» της Τεχεράνης προς τη Δύση είναι να αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις εναντίον της και να «ξεπεραστούν τα εμπόδια στον δρόμο του Ιράν (προς την κατασκευή πυρηνικής) βόμβας».
 
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι όλες οι «εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις», περιλαμβανομένων του ΙΚ, της Χαμάς, της Αλ Κάιντα και του Μετώπου αλ Νόσρα, πρέπει να εμποδιστούν προτού αποκτήσουν παγκόσμια κυριαρχία, συγκρίνοντας την εξάπλωση της τρομοκρατίας με τον καρκίνο.
 
«Όπου και να κοιτάξουμε το επιθετικό Ισλάμ εξαπλώνεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο απώτερος στόχος τους είναι να κυριαρχήσουν στον κόσμο (...). Όπως ο καρκίνος που επιτίθεται σε ένα μέρος του σώματος, αλλά αν δεν ελεγχθεί, ο καρκίνος εξαπλώνεται».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν
Ισραήλ
Ισλαμικό Κράτος
ΟΗΕ
Αλ Κάιντα