Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

Τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων, πολύτεκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικών κοινωνικών κατηγοριών κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας. Η ρύθμιση θα ισχύσει μόνο για εφέτος, ενώ το σύστημα που θα εφαρμοστεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ανακοινωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Η υπουργική απόφαση για την ακριβή διαδικασία αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη, ενώ η διορία αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα και να ολοκληρωθεί μετά από πέντε ημέρες.
 
Η τροπολογία που εισήχθη στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», ρυθμίζει - μεταξύ άλλων - τις περιπτώσεις αδελφών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. 
 
Εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών, κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων. 
 
Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή, ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας περιφέρειας.
 
Επίσης, καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΤΕΙ
ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας
Μετεγγραφές
Εκπαίδευση
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Από 9 έως 17 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές