Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε 33χρονο για απειλή βιασμού μέσω Twitter

Σε οκτάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας στη Βρετανία επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μία βρετανίδα βουλευτή μέσω Twitter.

Ο 33χρονος Πίτερ Ναν έστειλε μηνύματα μέσω Twitter στα οποία απειλούσε με βιασμό τη βουλευτή των Εργατικών Στέλλα Κρίσι, την οποία χαρακτήρισε «κακιά μάγισσα», όπως δήλωσε λονδρέζος δικαστής.
 
Ο Πίτερ Ναν ανήρτησε στο Twitter τα απειλητικά μηνύματα αφότου η Στέλλα Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα Τζέιν Όστιν στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.
 
Η Κριάντο-Πέρες είχε επίσης δεχθεί απειλές μέσω Twitter από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα για την υπόθεση αυτή τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.
 
Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.
 
«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», σχολίασε η Στέλλα Κρίσι.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία