Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΣΙΠΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ψάχνει για όχθες το Ποτάμι

Δίαυλο επικοινωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα ανοίγει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο και με την Κουμουνδούρου και ζήτησε να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα.

«Λες να γίνω μπαλαντέρ;» «Λες να γίνω μπαλαντέρ;» Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το αίτημα έγινε αποδεκτό», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες, ενώ από την πλευρά του Ποταμιού αρκούνται να επισημάνουν μόνον ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που έχει να καταθέσει στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς και αποφεύγουν να μπουν σε λεπτομέρειες για την πολιτική ατζέντα των ραντεβού που επιδιώκει ο επικεφαλής του κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικοινωνία για το κλείσιμο των συγκεκριμένων ραντεβού έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να συμφωνηθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και μετά να οδηγηθούμε σε εκλογές («Βήμα fm»), ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεννοηθούμε για μια εθνική διαπραγμάτευση στο ζήτημα του χρέους».

Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης επεσήμανε με νόημα ότι θα ξεκαθαρίσει ένα μήνα πριν από τις εκλογές τι είδους μετεκλογικές συνεργασίες θα κάνει το Ποτάμι, βάζοντας ως εκλογικό στόχο να πιάσει και να ξεπεράσει την εκλογική δύναμη των ευρωεκλογών. Σε διαφορετική περίπτωση, άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο την απόσυρσής του από επικεφαλής του κόμματος. «Αν δεν τα καταφέρω να συγκινήσω και να πείσω τον κόσμο, πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος» είπε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι