Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλει στημένους διαγωνισμούς στην εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων

​«Στημένους» διαγωνισμούς υπέρ εκδοτικών σχημάτων της Αχαΐας, κατηγορεί η παράταξη του κ. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) ότι προωθεί σκανδαλωδώς η παράταξη του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τρεις εταιρείες εκδοτικές - επικοινωνίας συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την εγκατάσταση μέτρων ασφαλείας (πλαστικά κιγκλιδώματα) σε αγώνες καρτ που έγιναν στην Πάτρα.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες -όπως είπε στην «Ε» ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γαβριηλίδης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής- ανήκουν στον ίδιο όμιλο, ενώ οι εκπτώσεις που έδωσαν είναι προκλητικά απαράδεκτες.

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο κ. Γαβριηλίδης, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη 25/9/2014 συζητήθηκε το θέμα έγκρισης πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού, προϋπολογισμού 19.300 ευρώ, που διενήργησε προσφάτως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για εγκατάσταση «Μέτρων ασφαλείας για τη διεξαγωγή του 6ου International Patras Circuit for Kart».

Στο διαγωνισμό αυτό, αν και ακολουθήθηκαν διαδικασίες δημοσιοποίησης σε μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ και τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες από την επιτροπή διαγωνισμού, συμμετείχαν τρεις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά με έκπτωση που δεν ξεπερνούσε την ποσοστιαία μονάδα (1%), δηλαδή 19.300 ευρώ, 19.300 ευρώ και 19.280 ευρώ. Και οι τρεις εταιρείες συνδέονται με τη συμμετοχή κύριων μετόχων και διαχειριστών είτε συγγενικών προσώπων α' βαθμού είτε του ίδιου προσώπου. Επιπρόσθετα, δε, πρόκειται για εταιρείες από το χώρο των εκδόσεων - επικοινωνίας της Πάτρας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησε διευκρινίσεις - εξηγήσεις από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής και τον αρμόδιο διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΔΕ, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, που όμως δεν κρίθηκαν... ικανοποιητικές από την παράταξη του κ. Χατζηλάμπρου.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 25/9/2014 πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου, όταν ο προεδρεύων ζήτησε διακοπή, ώστε να ενημερωθεί, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου στις 23/9/2014.

«Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας καταψήφισε (μαζί με τον εκπρόσωπο άλλης μίας παράταξης της μειοψηφίας) την έγκριση των πρακτικών. Τα ερωτήματα, όμως, επί της ουσίας παραμένουν αναπάντητα», τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρειες
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διαγωνισμοί /Συμβάσεις έργων