Έντυπη Έκδοση

Νόμιμες και οι μειώσεις μισθών στο υπ. Οικονομικών

Μετά τις περικοπές στο εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, που κρίθηκαν νόμιμες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας, με άλλη απόφασή της, κρίνει νόμιμες και τις μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που έγιναν τον Ιανουάριο του 2012, με βάση μνημονιακές ρυθμίσεις.

Οι ανώτατοι δικαστές επικαλούνται για άλλη μια φορά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και τη μεγάλη οικονομική κρίση που δικαιολογούν τη θέσπιση μέτρων για τη μείωση των κρατικών δαπανών και τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος. Σε αυτό το πλαίσιο έκριναν ότι οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (κατά 25%) είναι ανεκτές από τις συνταγματικές διατάξεις και δεν είναι αντίθετες προς τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ για την προστασία της περιουσίας.
 
Η Ολομέλεια αναφέρει ακόμη ότι δεν αποκλείει αντίθετη κρίση του δικαστηρίου, σε περίπτωση που γίνουν περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους στο μέλλον, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των υπαλλήλων. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Μισθοί/συντάξεις