Έντυπη Έκδοση

ΠΑΜΕ: «Γαλαντόμοι με τον ΟΑΣΘ, οι αυξήσεις στους Θεσσαλονικείς»

Σκάνδαλο 60 ετών, που συνεχίζεται ακόμη, είναι η διανομή μερισμάτων στον ΟΑΣΘ, μια επιχείρηση που επιδοτείται από το Δημόσιο, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς επιβαρύνονται με αυξήσεις στα εισιτήρια.

Αυτό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, που αύριο, ημέρα εφαρμογής των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, ξεκινά κινητοποιήσεις και καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού.

Το ΠΑΜΕ ξεκινά κινητοποιήσεις και δράσεις στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, αλλά και στις στάσεις των λεωφορείων, ενώ το ερχόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, οργανώνει συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, κατά της αύξησης των εισιτηρίων.

Χθες, μέλη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, έκαναν λόγο για «δήθεν εξυγίανση» του ΟΑΣΘ από την κυβέρνηση, με θύματα όμως τους εργαζομένους, οι οποίοι την ίδια στιγμή υφίστανται μειώσεις μισθών και τους επιβάτες που επιβαρύνονται με μεγαλύτερο κόστος για τις μετακινήσεις τους. «Οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν θέλουν την οικονομική ανακούφιση του λαού και συνεχίζουν να διατηρούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη ένα σκάνδαλο που διαρκεί πάνω από 60 χρόνια, δηλαδή το να δίνονται μερίσματα σε μια επιχείρηση που επιδοτείται από το Δημόσιο», δήλωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ήταν ανοιχτοχέρα στους μετόχους του ΟΑΣΘ, σε αντίθεση με τους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αν αφαιρεθούν τα μερίσματα των μετόχων του ΟΑΣΘ από τις δαπάνες του οργανισμού, η τιμή των εισιτηρίων θα μπορούσε να μειωθεί τουλάχιστον κατά 10%. «Οι εργαζόμενοι και ο λαός που πληρώνουν τη συγκοινωνία είναι αυτοί που δικαιούνται να εξυπηρετούνται με τακτικά δρομολόγια, με σύγχρονα και ασφαλή μέσα μεταφοράς και για αυτό πρέπει να αντιδράσουν», τόνισαν χθες.

Τα μέλη της γραμματείας μεταφορών του ΠΑΜΕ άσκησαν επίσης σκληρή κριτική και στην πλειοψηφία του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, τους οποίους κατηγόρησαν πως αφ' ενός συμφώνησαν με όσα υπέγραψαν ΟΑΣΘ και Δημόσιο, αφ' ετέρου τα προβάλλουν ως δικές τους προτάσεις. Το ΠΑΜΕ ζητεί την ίδρυση ενιαίου κρατικού φορέα αστικών συγκοινωνιών.

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΣΘ διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεών του για τη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε άνεργους επιβάτες, αλλά και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων. Οπως διακηρύσσει το Δίκτυο «Η πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι εμπόρευμα για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους!»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΜΕ
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Θεσσαλονίκη
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΟΑΣΘ