Έντυπη Έκδοση

Ανά κατηγορία οι μετεγγραφές φοιτητών

Διευκρινίσεις σε ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε χθες και θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

Οι διατάξεις για τις μετεγγραφές περιλαμβάνουν:

**Εξειδικεύεται ανά κατηγορία η δυνατότητα μετεγγραφών (πολυτέκνων, αναπήρων, ορφανών κ.λπ.) επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δικαιούνται μεταφορά σε αντίστοιχη σχολή που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονιών τους ή της μόνιμης κατοικίας των ιδίων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις μετακινούνται σε σχολή στον τόπο κατοικίας ή φοίτησης του αδελφού φοιτητή.

**Δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε σχολή ή τμήμα του ίδιου ΑΕΙ ή σε τμήμα ΑΕΙ της ίδιας Περιφέρειας.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι το 33% των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων δήλωσαν φέτος προτίμηση σε κορυφαίες σχολές της Περιφέρειας με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μετεγγραφούν σε αντίστοιχα τμήματα των κεντρικών Πανεπιστημίων όπου και απαιτούνται υψηλότερες βαθμολογίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φοιτητές
Παιδεία
Εκπαίδευση
Μετεγγραφές
Υπουργείο Παιδείας