Έντυπη Έκδοση

Στον αντεισαγγελέα η «καυτή πατάτα»

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή πέφτει το βάρος να γνωμοδοτήσει εάν μπορεί το ΣΔΟΕ να κάνει εφόδους για φορολογικούς ελέγχους σε σπίτια ή επαγγελματικές στέγες, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Χθες, η Διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε με μόλις μία ψήφο διαφορά (6-5) ότι είναι αναρμόδια να αποφανθεί για το ζήτημα και παρέπεμψε την επίλυσή του στον αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος αναμένεται να διατυπώσει την άποψή του εντός των προσεχών ημερών.

Το έναυσμα για να ασχοληθεί με το θέμα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών, μετά το σάλο που προκάλεσε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οπως είναι γνωστό, επιτρέπει τις φοροεπιδρομές των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτια, ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων, προκειμένου να ψάξουν για ζεστό χρήμα ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών στο Δημόσιο. Β. ΦΩΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
Υπουργείο Οικονομικών
ΣΔΟΕ