Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρεθεί στις 21.00, στο Ηρώδειο για μια συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς».Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Μαζί του επί σκηνής η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης και μια 11μελής ορχήστρα μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

* Οι dorόs θα εμφανιστούν στις 20.30, στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα, Αθήνα) για μια μουσική βραδιά παρουσιάζοντας το πρώτο τους άλμπουμ. Οι dorόs συγκροτούνται από τον Νικόλα Αγγελόπουλο (λαούτο, λάφτα, κιθάρα), τον Αλέξη Νόνη (νταραμπούκα, μπεντίρ, στάμνα, cajon, καλίμπα), τον Δημήτρη Μπρέντα (κλαρίνο, νέι, καβάλι) και τον Χρήστο Σύγγελο (ούτι).

* Οι Swing Shoes και η Sugahspank θα εμφανιστούν στο Faust (Καλαμιώτου 11, Αθήνα) για ένα live. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό, παράδοση, μαύρη μουσική και δικές τους συνθέσεις.

Τέχνη

* Η ατομική έκθεση της Εύας Αποστολάτου με τίτλο «Επιδίωξη για αρμονία» εγκαινιάζεται στις 20.00, στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5. Η ζωγράφος επιχειρεί μέσα από αυτόν τον κύκλο έργων να εικονογραφήσει το συμπέρασμα των φιλοσόφων ότι «η τέχνη σώζει από τα δεινά της ζωής». Με αφορμή το εικονιζόμενο θέμα (πορτρέτο, τοπίο, σκηνογραφική μακέτα) ξεδιπλώνονται τα σχήματα και οι χρωματικές γκάμες, διαφοροποιημένες σε κάθε περίπτωση και συνθέτοντας μια ενιαία εικόνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου.

Εκδήλωση

* Με αφορμή την κυκλοφορία της έκδοσης «Ανθρωποι και ιδέες, κείμενα για τον διαφωτισμό και τον ελληνικό κόσμο 18ος και 19ος αιώνας», η οποία συγκεντρώνει δημοσιευμένα και αδημοσίευτα κείμενα της ιστορικού Αικατερίνης Κουμαριανού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 19.30, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 - Κεντρικό κτήριο). Για την Αικατερίνη Κουμαριανού και το έργο της θα μιλήσουν ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Αγγελος Δεληβορριάς, η καθηγήτρια-ιστορικός θεάτρου και κινηματογράφου Ελίζα-Αννα Δελβερούδη, ο ιστορικός-διευθυντής Ερευνών Γιώργος Τόλιας και ο ιστορικός - ομότιμος διευθυντής Ερευνών Μανόλης Φραγκίσκος.

* Το περιοδικό «Ιστορία της Τέχνης» και οι εκδόσεις Futura διοργανώνουν στις 19.30, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα) την εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Ψυχανάλυση» που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του δεύτερου τεύχους. Θα μιλήσουν ο Γεράσιμος Στεφανάτος, ψυχίατρος- ψυχαναλυτής, και ο Παναγιώτης Πούλος, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Θέατρο

**Το Cirque du Soleil πάει στη Θεσσαλονίκη, στο ΠΑΟΚ Sports Arena , παρουσιάζοντας από σήμερα την παράσταση «Quidam». Το περίφημο Τσίρκο του Ηλιου, σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του, αυτήν τη φορά παρουσιάζει μια παράσταση που δεν μεταφέρει τους θεατές στο ονειρικό βασίλειο της φαντασίας, με όντα και χαρακτήρες εξωπραγματικούς. Αντιθέτως, διαπραγματεύεται τον δικό μας κόσμο, την ίδια την ανθρώπινη ζωή, έναν κόσμο που κατοικούν αληθινοί άνθρωποι με χειροπιαστά προβλήματα, όνειρα και ανησυχίες. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Οκτωβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις