Έντυπη Έκδοση

* ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Ιδιωτικοποίηση μέσω της συγχώνευσης με ΕΥΔΑΠ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω ΣΔΙΤ είναι στην ουσία η προωθούμενη συγχώνευση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ (ΣΕΕΥΑΘ). Υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί συγχώνευσης ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ αποτελεί επιβεβαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και προσπάθησαν να ξεπουλήσουν ένα φυσικό αγαθό, δεν έρχονται για να το σώσουν, προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της άρνησης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το εκκωφαντικό 98,2% του ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, προς τους υποψήφιους αγοραστές της ΕΥΑΘ. Προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και να παραμείνουν στο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης, έστω και μέσω ΣΔΙΤ». Και υπενθυμίζουν ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες η εκπρόσωπος της SUEZ είχε δηλώσει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ «είναι ένα απλό ΣΔΙΤ».

Υπογραμμίζουν ότι είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που ευθύνονται για το ότι εδώ και μια δεκαετία δεν γίνονται προσλήψεις στην ΕΥΑΘ με σκοπό να γίνει «πιο ελκυστική προς τους επενδυτές», και είναι οι ίδιες που «αφού έχουν απαξιώσει την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας 1.500.000 κατοίκους με μόλις 8 τεχνίτες υδραυλικούς να τους εξυπηρετούν, μιλάνε τώρα για ανάγκες», ενώ, παράλληλα, νευραλγικές μονάδες της ΕΥΑΘ, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η μονάδα ξήρανσης και το διυλιστήριο «έχουν παραδοθεί στους μεγαλοεργολάβους».

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού «για να μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να έχει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν, και να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση της Β' φάσης του διυλιστηρίου, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες παρά τις ανάγκες δεν αναπληρώνονται, προκειμένου να θησαυρίζουν οι λίγοι μέσω των εργολαβιών, προκειμένου δεκάδες "απασχολούμενοι" να είναι όμηροι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγχωνεύσεις & εξαγορές
ΕΥΑΘ
ΕΥΔΑΠ
Ιδιωτικοποιήσεις
Αποκρατικοποιήσεις