Έντυπη Έκδοση

«Κάρφωσε» Βασιλακόπουλο

Το θέμα στη χωρίς τον παραιτηθέντα δικαστικό Αριστείδη Κορέα συνεδρίαση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της ΓΓΑ ήταν οι θέσεις των Ομοσπονδιών για το νέο αθλητικό νόμο, ωστόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είχε το δικό του... βασανάκι.

Αντί να τοποθετηθεί επί του αντικειμένου, όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, «κάρφωσε» τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος, σημειωτέον, ήταν απών. «Εμείς φέρνουμε έσοδα από το εξωτερικό και από χορηγίες. Πρέπει να μας διευκολύνετε, προκειμένου να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά τα κεφάλαια», ανέφερε, προσθέτοντας ευθύς αμέσως: «Εμείς δεν είμαστε σαν κάποιους άλλους που δίνουν 800.000 ευρώ για να παίξει η Εθνική τους ομάδα σε ένα παγκόσμιο κύπελλο...». Η ΕΟΚ (μπάσκετ) ήταν η Ομοσπονδία που κατέβαλε 800.000 ευρώ στη ΦΙΜΠΑ για να αγωνιστεί η «γαλανόλευκη» στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Συμπέρασμα 1ον: Το όνειρο του Σπύρου Καπράλου, όταν θα μεγαλώσει, είναι να μοιάσει στον Βασιλακόπουλο...

Συμπέρασμα 2ον: Το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν παρέχει ελευθερία κινήσεων σε εμπορικές δραστηριότητες, καθώς απαιτείται αυστηρός έλεγχος στα οικονομικά. Εδώ και μήνες λοιπόν η ΕΟΕ παρακαλάει να αλλάξει το καθεστώς για να ανοίξουν οι δουλειές, αλλά (ευτυχώς) δεν εισακούεται... Α.Μπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γενικη Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ)
Αθλητικό ρεπορτάζ