Ηλεκτρονική Έκδοση

Αναβάλλονται οι προσπάθειες διάσωσης στο όρος Οντάκε

Καθώς εντείνεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου στο όρος Οντάκε της Ιαπωνίας οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται προσωρινά οι προσπάθειες των συνεργείων για τον εντοπισμό τουλάχιστον 24 θυμάτων της έκρηξης που σημειώθηκε το Σάββατο και θεωρείται ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών στο νησί.

φωτ.του ηφαιστείου στο όρος Οντάκε της Ιαπωνίας (AFP) φωτ.του ηφαιστείου στο όρος Οντάκε της Ιαπωνίας (AFP) Οπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, υπάρχουν φόβοι ότι θα σημειωθεί και νέα έκρηξη ατμού καθώς ήδη είναι ορατή η εκτόξευση στάχτης, καπνού και πέτρας από το ηφαίστειο στο όρος Οντάκε όπου εικάζεται ότι συνολικά έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι από το απροσδόκητο συμβάν του Σαββάτου.

Εκατοντάδες στρατιωτικοί διασώστες ετοιμάζονταν να φθάσουν στο όρος Οντάκε πεζή και με ελικόπτερα για να περισυλλέξουν τα πτώματα τουλάχιστον 24 ανθρώπων που παγιδεύτηκαν από τη θανάσιμη βροχή τέφρας και βράχων μετά την ξαφνική έκρηξη και ενώ το όρος ήταν γεμάτο εκδρομείς. Ήδη έχουν περισυλλεγεί δώδεκα πτώματα από την ύψους 3.067 μέτρων κορυφή.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων εμποδίζονται από τα υψηλά επίπεδα τοξικών αερίων και τέφρας. Τουλάχιστον 69 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα