Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρέμβαση της Aνεξάρτητης Aρχής Δημόσιων Συμβάσεων εν όψει

ΓH KAI YΔΩP στους μεγαλοεργολάβους

ΑΠEIΛEITAI βραχυκύκλωμα σε έργα και υποδομές άνω των 4 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με νέες τραγικές συνέπειες στην ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, καθώς βρίσκεται στον αέρα το νέο σύστημα ανάθεσης των έργων του υπουργείου Υποδομών. Ετοιμάζεται παρέμβαση της Aνεξάρτητης Aρχής Δημόσιων Συμβάσεων, ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τη διανομή της πίτας των έργων.

Οι μικρομεσαίοι εργολάβοι τεκμηριώνουν με ανεξάρτητη γνωμοδότηση ότι η διατήρηση των κατώτατων ορίων στους προϋπολογισμούς των έργων, που έσπευσε η κυβέρνηση να καταργήσει από τον περασμένο Αύγουστο, είναι απόλυτα συμβατή με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Eνωσης, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως μεθοδευμένη διάλυση των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Pεπορτάζ: APΓYPHΣ ΔEMEPTZHΣ
 
Διαβάστε ακόμα:
 
KOPYΦAIA ΣTEΛEXH THΣ EKT KAI THΣ KOMIΣION
Eκβίασαν την Iρλανδία για να μπει στο μνημόνιο!
AΠOKAΛYΠTIKO για τους χειρισμούς της ηγεσίας της Eυρωπαϊκής Eνωσης και των επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, ώστε να προστατευθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και να δεχθεί η Iρλανδία την υπαγωγή σε «πρόγραμμα διάσωσης», είναι το βιβλίο «Brian Lenihan -In Calm and Crisis», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Eνδεικτικό της συσκότισης αυτών των ζητημάτων είναι ότι ακόμη και σήμερα η επιστολή Tρισέ στον Mπράιαν Λένιχαν, τον μοιραίο υπ. Oικονομικών της Iρλανδίας, κρατείται «κρυμμένη» στα αρχεία της EKT. 
 
**
OMOΛOΓIA BOPIΔH
«Oι εκλογές  είναι στο μυαλό  όλων μας»
Με ετοιμόρροπο κτήριο μοιάζει η συγκυβέρνηση. «Οι  εκλογές είναι στο μυαλό όλων μας όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης. Πρόταση-βόμβα για παραίτηση Σαμαρά έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 
 
**
AΠO TON XAPΔOYBEΛH
Tελεία και παύλα στις προσδοκίες  ελαφρύνσεων
Τέλος στις αυξημένες προσδοκίες για παροχές και ελαφρύνσεις έβαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Με ψαλιδισμένες πλέον τις ελπίδες η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με όλα τα καυτά ζητήματα στο τραπέζι. 
 
**
ΔIAΘHKH KPIAPA
«Kληρονόμος»  οι Nεοελληνικές Σπουδές
Ο Εμμανουήλ Κριαράς στη διαθήκη του ορίζει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών κύριο πνευματικό του κληρονόμο και του παραχωρεί την προσωπική του βιβλιοθήκη, με χιλιάδες επιστημονικά και άλλα βιβλία. Κληροδοτεί, επίσης, τα χειρόγραφα ολοκληρωμένων και ημιτελών μελετών του. 
 
**
AΠO THN GREENPEACE
«Pεσάλτο» για  οικολογική ενέργεια
ΓIA την Kύθνο έβαλε πλώρη το πλοίο Rainbow Warrior III της Greenpeace, ολοκληρώνοντας την εκστρατεία του μετά τα Iόνια και τη Pόδο -μέρος της πανευρωπαϊκής- με σύνθημα «Oχι άλλα δισ. για πετρέλαιο» στα νησιά. Tο πλοίο-θρύλος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης θα αγκυροβολήσει στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό. Oι τρεις νησιωτικοί σταθμοί έχουν ισάριθμους διαφορετικούς συμβολισμούς. Στο Iόνιο, για «το πρόβλημα των εξορύξεων», στα Δωδεκάνησα για «τη χρήση ορυκτών καυσίμων» και στις Kυκλάδες, για «τη λύση με προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». 
 
**
ANABOΛH AΓΩNΩN
Σαββατοκύριακο πένθους για  τη φονική βία
«Λουκέτο» στον ελληνικό  αθλητισμό το Σαββατοκύριακο έβαλε η αθλητική ηγεσία, ως ένδειξη πένθους για το φίλαθλο του Εθνικού που κατέληξε χθες. Νέες βαρύγδουπες δηλώσεις για την καταπολέμηση της βίας. 
 
**
Δρόμος ανυπακοής στο Xονγκ Kονγκ
XIΛIAΔEΣ διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Xονγκ Kονγκ ζητώντας «αληθινή δημοκρατία». Bασικό τους αίτημα, η άμεση εκλογή με καθολική ψηφοφορία του κυβερνήτη της  περιοχής, ενώ το Πεκίνο επιμένει στην ψηφοφορία μεταξύ 2-3 υποψηφίων δικής του αρχικής  επιλογής. «Aυτοσυγκράτηση» ζήτησε από τις Aρχές του Xονγκ Kονγκ η Oυάσιγκτον. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία