Ηλεκτρονική Έκδοση

Γαλλία: Ξεπέρασε τα 2 τρισ. ευρώ το χρέος

Πάνω από το 95% του ΑΕΠ

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας ανήλθε στα 2.023,7 δισεκ. ευρώ στο τέλος του δεύτερου φετινού τριμήνου, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά το συμβολικό όριο των 2 τρισεκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insee).

Κάτω βόλτα στη Γαλλιά βιομηχανική παραγωγή και ΑΕΠ, σε ρεκόρ χρέους Κάτω βόλτα στη Γαλλιά βιομηχανική παραγωγή και ΑΕΠ, σε ρεκόρ χρέους Το χρέος αυτό, υπολογισμένο με τα κριτήρια του Μάαστριχτ, ανέρχεται στο 95,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η δραστηριότητα τόσο στον κλάδο μεταποίησης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη κατρακύλησε το Σεπτέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών, προκαλώντας ρίγη στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι και στις κορυφές των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Η Markit λέει πως με βάση αυτά τα στοιχεία η ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν πρόκειται να ξεπεράσει το οριακό 0,3% στο τρίτο τρίμηνο που τρέχει, με τη Γερμανία να “φρενάρει” και τη Γαλλία σε διαρκή στασιμότητα, οδηγώντας -μαζί με την παραπαίουσα οικονομία της Ιταλίας- την ευρωζώνη στο χείλος της ύφεσης, μια και η κρίση απλώνεται ανοιχτά πλέον από την περιφέρεια στον πυρήνα του ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Χρεοκοπία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γαλλία
Κρατικά ομόλογα