Ηλεκτρονική Έκδοση

Αφανίστηκαν τα μισά άγρια ζώα σε 40 χρόνια

Μέσα σε λιγότερο από μισό αιώνα η δράση του ανθρώπου οδήγησε στην εξαφάνιση περισσότερων από των μισών άγριων ζώων του πλανήτη σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης WWF με τίτλο «Ζωντανός Πλανήτης 2014».

Από το 1970 ως το 2010, ο Δείκτης Ζωντανός Πλανήτης, που μετρά την εξέλιξη 10.380 πληθυσμών 3.038 ειδών θηλαστικών, πτηνών, ερπετών, αμφιβίων και ψαριών, σημείωσε πτώση κατά 52% και δεν υπάρχει ένδειξη επιβράδυνσης της κατάστασης αυτής όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του WWF Μάρκο Λαμπερτίνι.

Σύμφωνα με την οργάνωση, υπάρχουν ακόμη δυνατότητες δράσης για να συνδυαστούν ανάπτυξη και διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Η περισσότερο πληγείσα ζώνη είναι η Λατινική Αμερική (-83%), ακολουθούμενη από κοντά από την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, και το μεγαλύτερο τίμημα πλήρωσαν τα είδη του γλυκού νερού (-76%), όταν τα χερσαία και τα θαλάσσια είδη μειώθηκαν κατά 39%.

"Οι διάφορες μορφές της ζωής είναι ταυτόχρονα η μήτρα των οικοσυστημάτων που επιτρέπει τη ζωή στη Γη και το βαρόμετρο αυτού που κάνουμε να ζει ο πλανήτης μας- αδιαφορώντας για την τύχη τους, τρέχουμε προς τον χαμό μας"  προειδοποιεί ο Λαμπερτίνι.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Θέματα ζώων
WWF