Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

Τα περίχωρα της κουρδικής πόλης Άιν αλ-Άραμπ βρέθηκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες- σε συνεργασία με αραβικές δυνάμεις- προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές βρίσκονται από τη Δευτέρα, σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη Άιν αλ-Άραμπ, την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

φωτ:AFP φωτ:AFP "Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας δύο πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά της πόλης, όχι πολύ μακριά" δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σχεδόν είκοσι ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν χθες από τους τζιχαντιστές εναντίον του κέντρου της πόλης, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία διευκρίνισε πως το Ισλαμικό Κράτος ουδέποτε είχε πλησιάσει τόσο πολύ από την αρχή της επίθεσής του στην περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες. Αν πέσει η πόλη, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μια μεγάλη και συνεχή λωρίδα εδάφους στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Συρία: Προέλαση τζιχαντιστών προς μαυσωλείο που φρουρούν Τούρκοι