Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπαμιμίκος: Να αφήσει τις τζάμπα μαγκιές ο Τζιτζικώστας

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τόσο για την απουσία του από τις επετειακές εκδηλώσεις της ΝΔ όσο και για τα σχόλια του σχετικά με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος αλλά και περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Τζιτζικώστας πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. «Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει».

Αναφορικά με την απουσία του από τις εκδηλώσεις στη Χαλκιδική σχολίασε ότι στις 25 του μηνός του εστάλη προσωπική πρόσκληση στο e-mail του και ενώ εκείνος επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι θα συμμετάσχει τελικά δεν παρευρέθηκε. «Τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής μόνο ο ίδιος το ξέρει», ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος, σημειώνοντας, επίσης, ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έγινε περιφερειάρχης τον Μάιο του 2014, αλλά δύο χρόνια πριν «με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος».

Όσο για τις αιχμές που άφησε περί αποπροσανατολισμού του κόμματος από τις αξίες του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή σχολίασε ότι παρόντες στη Χαλκιδική ήταν πέρα από τον Αντώνη Σαμαρά και οι Κώστας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης και Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και αναρωτώμενος αν «αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της ΝΔ», πρόσθεσε: «Συγγνώμη αλλά κατά την άποψή μου ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι πάνω από αυτούς».

Τέλος αναφορικά με τη θέση του περιφερειάρχη για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς πρότεινε αν χρειαστεί την παραίτηση της κυβέρνησης και το σχηματισμό μιας εθνικής ενότητητας, με πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως είπε, ο Αν. Παπαμιμίκος σχολίασε: «Μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας. Δεν εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, την βγάζει από τα μνημόνια -και αυτό φαίνεται- και από την κρίση. Και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμιά περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Πρόταση Τζιτζικώστα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να εκλεγεί ΠτΔ