Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαγράφονται τα πρόστιμα ανέργων στον ΟΑΣΘ

Τα θέματα της δωρεάν μετακίνησης ανέργων, της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, της μείωσης των δρομολογίων και της δημοσιοποίησης των οικονομικών στοιχείων του ΟΑΣΘ συζητήθηκαν στη συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού Χρήστου Στεφανίδη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε ότι δρομολογείται η εκταμίευση ποσού πέντε εκατ. ευρώ από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Έως τότε, σε όσους ανέργους επιβάλλονται πρόστιμα από τους ελεγκτές των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών. 
 
Πρόκειται για «μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επισήμανε ότι διαγραφή του προστίμου δικαιούνται μόνοι όσοι επιβάτες είναι αποδεδειγμένα άνεργοι.
 
Για τη μείωση των δρομολογίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύθηκε για την προέκταση του άξονα του 78Ν και για την επαναλειτουργία κατά 50 με 60% των γραμμών μετά τα μεσάνυχτα. 
 
Για την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, ο Χρήστος Στεφανίδης υπερασπίστηκε την απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής.
 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν τις θέσεις του κόμματος, εναντίον της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, αλλά και για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
 
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από μέλη της Κ.Ε., της γραμματείας της Ν.Ε., βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεργοι
Θεσσαλονίκη
ΟΑΣΘ