Ηλεκτρονική Έκδοση

Γκρίνια για την παρουσία Λαζαρίδη στις επαφές με την τρόικα

Δυσαρέσκεια προκάλεσε σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η παρουσία του υπουργού Επικρατείας και σύμβουλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη, στη σημερινή πρώτη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, ενοχλημένος φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και αυτό γιατί λίγο μετά το ραντεβού με τους δανειστές στο Παρίσι είχε συμφωνηθεί να μην συμμετέχουν στις συζητήσεις κομματικά στελέχη. Έτσι η παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη φέρεται ότι εξέπληξε τον υπουργό.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσε σχετικά, καθώς σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει να υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ πάντως αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν ήταν αντίθετος στη μη παρουσία κομματικών εκπροσώπων στις διαπραγματεύσεις αλλά ότι ξεκαθάρισε πως το ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει και την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και όποια συμφωνία υπάρξει θα πρέπει μετά να τύχει και πολιτικής συμφωνίας.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Οικονομικών
Για το ίδιο θέμα
Συζήτησαν για έξοδο από το μνημόνιο, Δημοσιονομικά και Υγεία