Έντυπη Έκδοση

Κουβέλης: Κάποιες φορές οι εκλογές είναι σωτηρία

«Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», τόνισε ο Φ. Κουβέλης κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν το κόμμα του θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο «παρά πέντε» του συνεδρίου της, που ξεκινά μεθαύριο, η ΔΗΜΑΡ δείχνει να κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.

«Οι εκλογές είναι πάρα πολλές φορές και μια σωτήρια διαδικασία για την ίδια την κοινωνία», επισήμανε ο κ. Κουβέλης. «Είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να υπάρξει για ν' αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι η «η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά» την κοινωνία, τη χώρα και την οικονομία. «Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στο όνομα της προεδρολογίας», εκτίμησε και ξεκαθάρισε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υπενθύμισε ότι ήδη τρεις-τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν, ενώ το θέμα θα απασχολήσει τις εργασίες του συνεδρίου. Με αφορμή την τοποθέτηση της Μαρίας Ρεπούση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ψηφοδέλτιο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το κόμμα «δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια» και σημείωσε: «Είναι μια έκφραση γνώμης, την οποία κανείς εάν την προσεγγίσει με τον τρόπο που διατυπώθηκε, αναμφισβήτητα θέλει συγκεκριμένη διευκρίνιση και τι ακριβώς εννοεί με αυτά τα οποία είπε» (Mega).

Αναφερόμενος στις θέσεις που διατύπωσε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης διέκρινε ότι ναι μεν «έχουν έναν ρεαλισμό», προσθέτοντας ότι υπήρξαν κι άλλες «αναφορικά με την παροχολογία, οι οποίες είναι ανεδαφικές. Δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Οπως δεν εφάπτεται με την πραγματικότητα της χώρας, στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων, η μονομερής επί παραδείγματι διαγραφή χρέους ή τ' άλλα σχετικά...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ