Έντυπη Έκδοση

Συνθήκες Γκουαντάναμο σε κέντρα προσφύγων στη Γερμανία

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία από την αποκάλυψη υπόθεσης κακοποίησης μεταναστών σε κέντρα προσφύγων. Τη Δευτέρα, η γερμανική αστυνομία έβαλε στο στόχαστρο έρευνάς της έξι φρουρούς ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ταπείνωναν και κακοποιούσαν αιτούντες άσυλο, με τρόπους που παραπέμπουν στη φρίκη του κέντρου κράτησης στο Γκουαντάναμο.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξη Τύπου.... Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξη Τύπου.... Ταυτόχρονα οι Αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία ανακρίνοντας εκατοντάδες κρατουμένους, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και μαγνητοσκοπημένων εικόνων το Σαββατοκύριακο, που δείχνουν αγριότητες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες όταν έλαβε από δημοσιογράφο βίντεο από κινητό τηλέφωνο που έδειχνε φρουρούς να υποχρεώνουν ένα ηλικιωμένο άτομο να ξαπλώσει πάνω σε στρώμα λερωμένο με εμετό, απειλώντας να τον ξυλοκοπήσουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα η υπόθεση για το κέντρο προσφύγων στο Μπέρμπαχ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Κολονίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Μάλιστα εκπρόσωπος της καγκελαρίας τόνισε ότι αν επιβεβαιωθεί μέσω των ερευνών ότι «πρόσφυγες έπεσαν θύματα κακοποίησης και ταπεινωτικών σε βάρος τους ενεργειών, αυτό θα αποτελεί αποκρουστική πράξη» και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Οπως χαρακτηριστικά είπε, η Γερμανία είναι μια χώρα που σέβεται τον άνθρωπο κι αυτό θα πρέπει να γίνεται πραγματικότητα κυρίως στα κέντρα ασύλου και στα στρατόπεδα προσφύγων.

(Πηγή: AFP)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Κέντρα Κράτησης
Γερμανία