Έντυπη Έκδοση

Διήμερο μπλόκο στις τράπεζες κατά του χαρατσιού

Διήμερο μπλόκο στις τράπεζες πραγματοποιήθηκε Δευτέρα και Τρίτη, με παναττική κινητοποίηση μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία συμμετείχαν δημοτικές κινήσεις, επαγγελματικοί, επιστημονικοί φορείς, εργατικά σωματεία, δίκτυα αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις.

Χθες, έγιναν δράσεις έξω από τράπεζες σε πολλές συνοικίες της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Νέος Κόσμος, Εξάρχεια και αλλού), καθώς και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή η κεντρική δράση της Αθήνας. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι «η βρόμικη φορολογία πρέπει να τελειώσει».

«Τα νοικοκυριά», πρόσθεσε, «δεν είναι δυνατόν να έχουν πληρώσει το σπίτι τους και ορισμένα να το χρωστάνε και να πληρώνουν και από πάνω χαράτσι».

Από την πλευρά τους, οι «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» έχουν διακηρυγμένο στόχο να συσπειρώσουν τον κόσμο με κατεύθυνση να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Κατερίνα Κνήτου από τους δικηγόρους των «Πολιτών ενάντια στα Χαράτσια», μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», «ο ΕΝΦΙΑ τελικά στοχεύει στη δήμευση της περιουσίας των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Εκδηλώσεις
Τράπεζες
Κύριο θέμα
Ο ΕΝΦΙΑ... σκοτώνει