Έντυπη Έκδοση

ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Μετανάστες στον... αυτόματο πιλότο

Πιλότος και υπάλληλοι γνωστής αεροπορικής εταιρείας, τουλάχιστον εννέα άτομα, φέρονται ότι εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». Υστερα από πολύμηνη έρευνα, αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν χθες στις συλλήψεις των εμπλεκόμενων προσώπων κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών που χειρίστηκαν την υπόθεση, διαθέτουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, οι οποίες προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Γυναίκα υπάλληλος εδάφους της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας κίνησε τις υποψίες όταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας της, στο παρελθόν, καταγράφηκαν αλλεπάλληλα περιστατικά λαθραίας μετακίνησης αλλοδαπών που εντοπίστηκαν με πλαστά διαβατήρια στην κατοχή τους, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ίδιοι υπάλληλοι που τσέκαραν τις αποσκευές και τα εισιτήρια, στη συνέχεια μετέβαιναν στις πύλες, πριν από την πίστα του αεροδρομίου, για τον τελευταίο έλεγχο.

Ο πιλότος ο οποίος φέρεται ότι εκτελούσε πτήσεις της εταιρείας από και προς την Κύπρο συνελήφθη χθες το πρωί στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία» αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην προϊσταμένη ιδιωτικής εταιρείας εξυπηρέτησης αεροπλάνων, στο έδαφος, και των αεροπορικών εταιρειών. Παράλληλα έγιναν και οι υπόλοιπες συλλήψεις για τις οποίες ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Κυκλώματα εμπορίας