Έντυπη Έκδοση

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις λόγω των αυξήσεων στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, η ισχύς των οποίων ξεκινάει από σήμερα, ενώ με τη διοίκηση του οργανισμού συναντήθηκε χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι ακριβό το εισιτήριο», δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Σε διαγραφή των προστίμων σε επιβάτες χωρίς εισιτήρια προχωράει ο ΟΑΣΘ, αλλά μόνο σε όσους είναι αποδεδειγμένα άνεργοι.

Σε δράσεις κατά της αύξησης ώς 30% των εισιτηρίων συμφώνησαν να προχωρήσουν συλλογικότητες πολιτών σε συνεργασία με το «Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων».

Ξεκινούν κινητοποιήσεις, δράσεις και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν εργατικά σωματεία, να σχηματίσουν τακτική συνέλευση η οποία θα αποφασίζει τους τρόπους δράσης με σκοπό την άρση των αυξήσεων, και να διεκδικήσουν δωρεάν μεταφορές για άνεργους και μέλη ευπαθών ομάδων. Πάγια διεκδίκησή τους θα είναι ο δημόσιος χαρακτήρας των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των πολιτών, στην Καμάρα, αλλά θα πραγματοποιήσουν και παρεμβάσεις μέσα στα λεωφορεία, προκειμένου να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό.

Το θέμα των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε πως, σε σχέση με τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ δεν είναι μεγάλη. Κι έριξε την ευθύνη για την αύξηση στο υπουργείο Μεταφορών, λέγοντας πως ο οργανισμός είχε καταθέσει κι άλλες προτάσεις, αλλά το υπουργείο επέλεξε την αύξηση.

Πρόσθεσε ότι επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, είχε ανακοινωθεί ότι θα διατεθεί στον ΟΑΣΘ επιχορήγηση 15 εκ. ευρώ, ώστε να καλύπτονται οι μετακινήσεις των ανέργων, αλλά αυτό το ποσό ουδέποτε εκταμιεύτηκε.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χθες με τον Χρ. Στεφανίδη στον οποίο δήλωσε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
ΟΑΣΘ